• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg

X2-DINAMICA

CAPACITATE MAXIMA DE INCALZIRE ATINSA INTR-UN TIMP RECORD

Principiul X2 al circuitului serial in cazul Therm X2 are mai multe avantaje. Acest fapt este dovedit prin dinamica si prin timpul de reactie mult mai scurt al placilor. Precum arata imaginile termografice alaturate Therm X2 are o arie de actionare mult mai mare fata de corpurile de incalzire standard. Placile se incalzesc intr-un timp minim iar capacitatea de incalzire este extrem de crescuta.

 

X2-DINAMICA

X2-DINAMICA

Corpuri de incalzire traditionale
Ventilul 800 s deschis complet
Capacitate = 1158 W (70° C / 55° C)
TO dupa 200 s = 43,5° C
TR dupa 800 s = 42° C
Corpuri de incalzire Kermi Therm X2
Ventilul 600 s deschis complet
Capacitate = 1158 W (70° C / 55° C)
TO dupa 200 s = 50° C
TR dupa 600 s = 36° C


TO = Temperatura medie a suprafetei
TR = Temperatura de retur

Therm X2 se incadreaza perfect in ambientul oricarui camin si atinge intr-un timp record capacitatea maxima de incalzire.

CONFORT MAXIM

Capacitate de radiatie mai mare cu pana la 100%.

Comparatia termografica evidentiaza faptul ca este vorba de o temperatura superficiala medie a suprafetei placilor frontale mult mai mare, astfel contribuind la o capacitate de incalzire mai ridicata cu pana la 100%.
Sentimentul de confort in incapere depinde foarte mult de puterea de emanare a caldurii a corpurilor de incalzire. Probabil cunoasteti sentimentul cand termometrul arata o temperatura corespunzatoare, dar sentimentul de confort va lipseste cu desavarsire. Dupa care ne dam seama ca de fapt corpul de incalzire nu emana caldura cum ar trebui.
Motivul: Sistemul de circuit paralel utilizat pana acum incalzeste toate placile corpului de incalzire in egala masura.

Adaosul de sarcina introdus la precalcul dupa DIN EN 12831 si sursele interne de caldura fac ca sarcina maximala a corpului de incalzire sa fie solicitata numai la circa 10 zile. Asta inseamna ca in 90-95% din timpul de incalzire functionarea normala are loc la sarcina partiala cu debitul masic intre 10% si 30 % (vezi si exemplul practic de mai sus). Temperatura medie de suprafata este in acest timp vizibil sub 40°C. Asa cum am aratat mai sus, beneficiarul are sentimentul ca incalzirea este defecta sau oprita.

X2-DINAMICA

Cu totul alta situatie este la Therm X2. Comparatia termografica vizualizeaza si tabelul arata negru pe alb pentru un radiator tip 33 600 x 1000 o temperatura vizibil mai inalta a suprafetei placii frontale. Si prin aceasta o radiere cu pana la 100% mai mare. Pentru multumirea clientilor si un plus de confort.